DOLAR 32,4464 -0.13%
EURO 34,7887 -0.54%
ALTIN 2.438,450,11
BIST 9.938,112,28%
BITCOIN 20902871,19%
Düzce
17°

HAFİF YAĞMUR

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

356 okunma

Yıkılan Hamsi Balık Lokantası’nın yeri, deniz polisi için ideal bir yer

ABONE OL
05/12/2019 12:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sahil güvenliğini sağlamak ve kaçak deniz avcılığının önüne geçmek amacıyla Akçakoca’ya konuşlandırılması düşünülen Deniz Polisi binası için, vatandaşların önerdiği en ideal yerlerin başında, yıkılan Hamsi Balık Lokantası’nın arazisi geliyor.

Emniyet Müdürlüğü’nün ihtiyaç duyduğu Akçakoca Deniz Polisi binası için Genel Müdürlük’ün liman içinde 2 bin m² arazi talebine, ilçe halkının, Belediyenin, STK ve siyasi parti temsilciliklerinin karşı olmaları nedeniyle, konu bir süreliğine gündemden çekilmişti.

Akçakoca’da teşkilatlı siyasi parti ilçe başkanlarının konuyu Düzce Valisi Zülkif Dağlı’ya iletmesinin ardından, Vali bey ilçe halkının taleplerine destek olacağı yönünde söz vermişti. 

Deniz polisi binasıyla ilgili olarak ortaya çıkan son gelişme, Emniyet’in liman içinde 200 m²’lik bir alana ihtiyaç duyduğu ve bu araziye yapılacak bir bina talebinin olduğu yönünde. 

Liman içinin, mevcut haliyle yeni bir bina yapımına uygun olmadığı tüm Akçakocalıların ortak kanaati iken, liman içi bölgesinin, taşıdığı turizm potansiyeli açısından turizm işletmeleriyle sınırlandırılması, deniz polisinin ise limanın uzantısı olan Hamsi Balık lokantasının eski arazisi üzerine yapılması, toplumun farklı kesimlerinin de ortak beklentisi. 

Hamsi Balık lokantasının kalan arazisi, sol mendireğin hemen dibinde yer aldığı için yüksek dalgalardan ve sert rüzgarlardan korunaklı olması özelliğiyle, deniz polisi botunun ve su jetinin demirlemesi için de ideal bir konumda. 

Bahsi geçen arazinin, beton temelinin yerli yerinde olması, denize hakim noktada olması, balıkçı barınağının hemen yanı başında olması nedeniyle, deniz polisi binasının yapımına en uygun bir alan olduğu belirtilirken, söz konusu alanla ilgili olarak, ilgili kurumların Vali beye ve Emniyet yetkililerine bu alanı önerecekleri de edinilen bilgiler arasında.

   

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.