DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20749913,50%
Düzce
24°

KAPALI

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

932 okunma

Yıldızlı Yükselenler – Yükselenler – Limana Gidenler…

ABONE OL
06/01/2021 18:32
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2020‘NİN EN’LERİ…

YILDIZLI YÜKSELENLER

1- Burhan Özdemir (Optimal İnşaat yönetim kurulu başkanı)

1977 Akçakocalı doğumlu olan Özdemir, İngiltere ve Amerika’da yaptığı yüksel tahsilin ardından çok sayıda uluslararası şirkette yöneticilik yaptıktan sonra 2008’de Türkiye’ye döndü.

Türkiye’ye gelip kendi şirketini kuran Özdemir, bu dönemde yurtiçinde ve Cezayir, Katar ve Azerbaycan gibi yurtdışı ülkelerinde ödüllü yatırım projelerinin yönetimini gerçekleştirdi.

Kuzey Afrika’nın en büyük özel yatırım projesi Cezayir Trust Complex Buildings, Doha Dünya Ticaret Merkezi ve İstanbul Trump Towers projeleri bunlardan birkaçıdır.

2012 yılında MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu Başkanlığı ve 2013 yılında İstanbul Ticaret Odası İnşaat ve Taahhüt Komitesi Başkanlığı görevlerine seçildi. 

2002 yılından bu yana Ak Parti üyesi olan Burhan Özdemir 2011 genel seçimlerinde Ak Parti Düzce Milletvekili aday adayı oldu.

Ulusal ve uluslararası alanda yıldızı parlayan Burhan Özdemir memleketi Akçakoca’ya ve hemşehrilerine her zaman destek oldu.

Genç ve duyarlı işadamı Burhan Özdemir, ilk iş olarak Şifalı Su bölgesine şadırvan ve mescit yaptırarak, bölgenin ihtiyacı olan bir eksikliği kendi imkanlarıyla gidermiş oldu. 

Ardından merhum babası adına Ayazlı mahallesine bir sağlık ocağı kurma işine girişen Burhan Özdemir, tamamı kendi imkanlarıyla hayat bulacak olan sağlık ocağı protokolünü belediye başkanı Okan Yanmaz’la imzaladı.

Eğitime önem veren Özdemir, Pandemi döneminde uzaktan eğitim görecek olan çocukları da unutmadı. Eba uzaktan eğitim için gerekli olan tablete sahip olmayan yüzlerce öğrenci için Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü’ne onlarca tablet bağışlayan Özdemir, bu alanda önemli bir eksiği kapatmış oldu.

Memleketi için her şeyi yapacak kadar gözü kara olan Burhan Özdemir, ulusal ve uluslararası platformlarda edindiği imkanları hemşehrilerine kanalize ederek yıldızlı yükselenlerin en tepe noktasında yer aldı.

 

2Hakan Öztaş (Abitaş Genel Müdürü)

Borç batağındaki belediyenin, kısa süre içinde icraatlarıyla anılan bir belediye olarak anılmasını sağladı.

30 mart seçimlerindeki galibiyetin ardından Belediye başkan yardımcısı olarak başladığı görevine, kısa bir süre sonra Abitaş Genel Müdürü olarak atandı.

Onun genel müdür olmasıyla birlikte Abitaş adeta çağ atladı. Parasızlıkla boğuşan Akçakoca belediyesinin makus talihini değiştirmesi için yeni fikirlere yelken açması gerekiyordu, o yelkeni rüzgarla şişiren isim Hakan Öztaş oldu.

Akçakoca tarihinde daha önce denenmemiş, denenmesi hayal bile edilememiş bir fikri Okan Yanmaz’ın ve yardımcılarının önüne getirdi; Dev bir katamaran fikrini…

Akçakoca’da yaptığı ön araştırmalar ve uzman kişilerle yaptığı görüşmeler neticesinde Akdeniz’e inerek farklı gezi teknelerini sordu soruşturdu.

Neticede kendi inisiyatifini sonuna kadar kullanarak sonradan Pusula ismi verilecek olan ve Akçakoca için ideal olduğu görülen çift gövdeli tekne grubundan devasa bir katamaranın Akçakoca’ya gelmesini sağladı.

Bugün Akçakoca’ya gelen turistlerin neredeyse tamamının Pusula katamarana binmeyi tercih etmesi, çevre il ve ilçelerden konukların katamarana binmek üzere ilçemize gelmeye çalışması, herkesten daha çok Hakan Öztaş’ın verdiği çabalarla gerçekleşmiştir.  

Katamaran fatihi Hakan Öztaş’ın ilçeye yaptığı büyük bir iyilik de belediyenin sırtında adeta bir kambur gibi duran Abant Kahvecisi’nden kurtulmamız oldu.

Abant Kahvecisi, belediye ile yapılan protokol uyarınca adeta belediyeyi kıskaca almış, sözleşmeden vazgeçilmesi durumunda belediyeyi yüklü bir miktarda borca sokan sözleşme maddesiyle de elini kolunu bağlamıştı.

Hakan Öztaş’ın girişimleri sonucunda Abant Kahvecisi ile olan ilişkiler sonlandırılırken, bu işlemin sonunda belediyenin ödemesi gereken paralar da ödenmeden, adeta tereyağından kıl çeker gibi olay temizlendi.

Abant Kahvecisi ile olan zorunlu evliliğin sona ermesinden sonra Abitaş yönetimi hem ürün satış fiyatlarını aşağıya çekme imkanına sahip oldu hem de Akçakocalı tedarikçilerden ürün alma özgürlüğüne kavuştu.

Bu akılcı hamlelerin mimarı olan Hakan Öztaş da yıldızlı yükselen olarak bu sayfada kendine yer bulmayı hak etti.

 ………………………………………………………………………………………………………………….

YÜKSELENLER…

1- Hüccet Polat (Yücelen Yapı)

İnşaat sektörünün son yıllardaki parlayan yıldızı olan Hüccet Polat, sıva malası sallayarak başladığı inşaat işçiliği hayatında adım adım yükselerek bugün aynı anda çok sayıda projeyi yürüten dev bir şirketi yönetiyor.

Mütevazı kişiliği ve emekçilikten gelen yaşamı nedeniyle alın terinin hakkını fazlasıyla veren Hüccet Polat, şirketi bünyesinde çalışan onlarca emekçi ve tedarikçinin patronu olmaktan çok onların mesai arkadaşı gibi hareket ediyor.

Kısa sürede devasa bir şirket haline dönüşen Yücelen İnşaat, müşteri memnuniyetine değer veren prensipleri nedeniyle, beğeni ve takdir çıtasının en yüksekte olduğu bir firma olarak göze çarpıyor. 

Başladığı projeleri zamanından önce teslim etmesi özelliğiyle de bilinen Yücelen İnşaat, firma bünyesinde üretilen işyeri ve konut projelerinin dışında aktif olarak ilçedeki kamu kurumlarını yapma ve tadil etme projeleriyle de öne çıkıyor.

Değirmenağzı bölgesine yapılan İsmail Baha Horoz sağlık ocağı ve Çukurtarla bölgesindeki Akçakoca Anaokulu binaları ile Uğurlu köyüne yapılan modern sağlık ocağı ve Yenice köyüne yapılan köy konağı inşaatları Yücelen İnşaat’ın altına imza attığı işlerden birkaçı.

Sektördeki yüksek deneyim ve müşteri memnuniyetine verilen önemle birlikte Akçakoca’nın en büyük inşaat yatırımlarını yapan firmalardan biri haline gelen Yücelen İnşaat, kazandığını paylaşmayı da düstur edinen bir patrona sahip.

Firma sahibi Hüccet Polat, sosyal yardım ve destek projelerinde her daim yer alan Akçakoca’nın sayılı isimlerinden biri.

Polat’ın son günlerde desteğini verdiği alan ise spor alanı oldu. Akçakoca’nın gurur abidesi olan veteranlar futbol takımına sponsor olan Hüccet Polat, efsane takıma forma ve malzeme destekleri veriyor.

‘’Paylaştıkça çoğalır bizim zenginliğimiz’’ sözünü doğrulayan bir bölüşme felsefesine sahip olan Hüccet Polat’ın her gün giderek büyüyen ismini, sadece Akçakoca’da değil, çevre il ve ilçelerde hayata geçireceği dev projelerin tabelalarında göreceğimiz günler pek yakındır.

 

 

2- Tuğrul Abanoz (CHP İlçe Başkanı)

CHP’nin 12 Ocak’ta yapılan ilçe kongresi öncesinde başkan olması konusunda kendisine pek fazla şans tanınmayan Abanoz, kongreden başkan olarak çıkınca ezberler bozuldu.

Kongre süreci sonunda burnundan kıl aldırmayan partisinin gedikli isimlerini şaşırtan Abanoz, ardından yaptığı cesur açıklamaları ve halkçı çıkışlarıyla da Akçakoca’nın geri kalanını şaşırttı.

Açıklamalarıyla halkın çıkar ve beklentilerini dikkate aldı. Partizanlığın kör kuyularına düşmedi. Belediye yönetiminin çok sayıda kararına karşı tavır aldı eleştiri yaptı ama belediyenin doğru yaptığı işler karşısında da teşekkür etmekten geri durmadı.

Onun dik çıkışları ve yanlış işlere karşı yüksek perdeden verdiği cevaplar sadece belediye yönetimini değil tüm çevrelerin kendilerine çeki düzen vermelerini sağladı.

Belediye ihalelerine özel bir ihtimam gösterdi. Kayırmacılık ve rant kokan tüm karar ve uygulamaların karşısında yer aldı. Her satış ihalesini inceledi, CHP’li meclis üyeleriyle birlikte belediyenin uygulamaları üzerinde bir çift şahin gözü oldu.

Halkın menfaati sözkonusu olduğunda lafını esirgemedi. Bir gün Okan Yanmaz ve yardımcıları hedefinde yar alırken bir başka gün diğer siyasetçiler ya da kamu yöneticileri eleştiri oklarına hedef oldu.

Emeğiyle geçinen bir buzdolabı tamircisi olması, belediye ile bir işinin ve kazanç beklentisinin olmaması, Akçakoca’daki alışıldık siyasetçilerden daha özgür hareket etmesini sağladı.

Beyaz eşya tamircisi olması nedeniyle diğer paralı parti yöneticileri kadar harcama yapması beklenmeyen Abanoz, bu konuda da herkesi ters köşe yaptı.

Pandemi döneminde iyi bir organizasyona liderlik yapan Abanoz, kendisiyle beraber hareket eden duyarlı insanlarla birlikte oluşturduğu fonla çok sayıda gıda kolisi alarak ihtiyaçlı vatandaşlara dağıttı.

Okul çağındaki çocukların çeşitli ihtiyaçlarını karşılayıp dağıtan Abanoz, kışa girmeden önce onlarca ihtiyaçlı çocuğun bot ve mont ihtiyacını karşıladı.

Akçakoca siyaset tarihinin en halka yakın ilçe başkanlarından biri olan Abanoz’un performansının bu şekilde devam etmesi halinde, CHP’nin Akçakoca’da daha geniş kitlelerin partisi olacağına şüphe yok.

   

 …………………………………………………………………………………………………………………

LİMANA GİDENLER…

1- Hakan Solak (Akçakocaspor Kulübü Başkanı)

Akçakocaspor başkanı olarak belediyeden her sene aldığı yüzbinlerce liralık desteğe rağmen kulübün makus talihini değiştiremedi.

Belediyeden doğrudan ve dolaylı alınan parasal destekler ve uzun seneler boyunca ilçe genelindeki otoparkların tamamının gelirlerini toplamasına rağmen, başkanı olduğu Akçakocaspor kulübünün alt yapısını geliştirme ve tesisleşme konularında bir adım yol alamadı.

Akçakoca’nın gençleri fizik ve mental özellikleri nedeniyle rahatlıkla çıkacakları alt liglerden doğru düzgün bir kulüp desteği göremedikleri için yıllar boyunca çıkamadı.

Takım bu sene Bölgesel Amatör Lig’e çıkma başarısı gösterse de ilk dakikadan kulüp yönetimini telaşa düşüren nokta, bu seneki yüksek masrafların nasıl karşılanacağı konusu oldu. Hatta kulüp kulislerinde bu masrafları karşılamamak adına BAL liginden çekilme seçeneği bile konuşulmaya başlandı.

Hakan Solak, başkanlığı döneminde bırakın topçuların motivasyonunu artırmayı, zamanla maçlara gitmeyi de bırakarak kulübü fiilen Ziya Denizgez’e bıraktı.

Kulüp yönetimine verdiği bir miktar borç parayı tahsil etme uğraşından başka bir derdi kalmayan Solak’ı son yıllarda ne topçular ne de taraftar tribünlerde göremedi.

Kulüp başkanı olarak varlığıyla yokluğu fark edilemeyen Hakan Solak, taraftarın baskısına dayanamayıp yeni kongrelerde aday olmayacağını açıklasa da nasıl olduysa yeniden ve yeniden başkanlığa getirildi. 

Kendisi döneminde ne tesisleşme ne de güçlü altyapı oluşturmayla ilgili bir adım atılmayınca, kongre dönemlerinde bu işi yapmaya ehil insanların adaylıkları konuşuldu.

Başta spor tutkunu Abdülkadir Pandul olmak üzere, çok sayıda insan bu yanlış gidişe dur demek ve tesisleşmeyi sağlamak adına yönetime talip olduğunu bir şekilde belli edince, adeta yangından mal kaçırırcasına olağanüstü kongreler ve oldu bittiler aracılığıyla bu kimselerin de önü kesilmiş oldu. 

Hakan Solak’ın başkanlığı döneminde, yerel medya organlarında çokça dillendirilmesine rağmen, kulübün otopark gelirleriyle ilgili bilgiler kamuoyuyla bir türlü paylaşılmadı.

Şimdi pandemi nedeniyle tartışmanın odağından çıkan Akçakocaspor’u gelecek aylarda bekleyen iki seçenek var; Ya kulüp Hakan Solak başkanlığında eski tas eski hamam düzeninde devam ederek bir ileri iki geri yapacak, ya da yeni ve hevesli bir yönetim eliyle yeni tesisler yapan ve güçlü altyapıya sahip bölgesel düzeyde bir kulüp haline gelecek.

 

 

 

2-SP Akçakoca İlçe teşkilatı

Türkiye siyaset hayatının en etkili ideolojilerinden biri olan Milli Görüş ideolojisinin yegane temsilcisi Saadet Partisi’nin Akçakoca temsilcileri, bırakın bu ideolojiyi daha geniş kitlelerle buluşturmayı, mevcudu dahi muhafaza etmekten uzak bir yaklaşım sergilediler.

Partinin sahip olduğu derin tarihi mirasın üzerine bir şey koyamayan Akçakoca SP, var olanı da her geçen gün tüketen siyaset mirasyedileri gibi davrandı.

Seçimden seçime ortaya çıkan, lütfen gösterilen adaylarla sadece yasal prosedürleri yerine getirmeye çalışan SP’liler, saman alevi gibi yanıp söndükleri seçim öncesi dönemler dışında adeta sırra kadem bastılar. 

Merhum Erbakan’ın milli ve yerli kalkınmacılık stratejisi, sanayi ve savunma alanlarındaki yerliliğe önem atfeden politikaları ile kapitalist dünyanın derinleştirdiği sosyal eşitsizliğe reçete kabul edilen ‘adil’ bir ekonomik düzenin inşası ve tüm bunları hayata geçirecek yönetim mekanizmalarına yönelik kamusal ahlak vurgusu, son dönemde tüm dünya ülkelerinin temel idare mottosu olmasına rağmen, SP teşkilatının Akçakoca temsilcileri, patent sahibi oldukları bu güçlü ideolojiyi anlatmaktan bile aciz kaldı. 

Partinin yöneticilerinde bir yılgınlık ve bezginlik hâli nazarı dikkatleri celbetti. Akçakoca SP yönetimleri bırakın siyaset yapma konusunda programlı bir çalışma oluşturmayı, adeta yasak savma kabilinden işler yaptı.

Bir kongreden diğerine kadar adı sanı duyulmayan Akçakoca SP yöneticileri, sadece kongrelerdeki bayrak değişimleri ile haberlere konu oldular. Bir kongrede Özkan Atıcı başkan olurken bir diğerinde Mustafa Zorlu başkanlığa seçildi. Bu döngünün son halkası olarak son kongrede partinin yeniden Özkan Atıcı’ya bırakıldığını da hatırlatalım.

Büyük bir politik mirasın Akçakoca’daki temsilcileri giderek küçülmeye ve kan kaybetmeye başladı.

Bu şekilde devam etmesi halinde yeni kongrelerde başkanlığa getirecekleri ismi dahi bulamaz bir görünüme giren Akçakoca SP’nin silkinip toparlanması ve sahip olduğu değerler manzumesinin farkına vararak, yüzünü yeniden halk kitlelerine çevirmesi kaçınılmaz. Yoksa SP’nin Akçakoca temsilcileri, sadece limana gitmekle kalmayıp limanın derinliklerinde balıklara yem olacaklar.

 

 

 

 

 

 

 

.  

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.