DOLAR 32,3685 0.15%
EURO 34,9713 -0.31%
ALTIN 2.324,110,21
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22760110,52%
Düzce
20°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

413 okunma

Yükselenler, düşenler, limana gidenler…

ABONE OL
21/09/2019 18:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yükselenler…

1 – Şenol Yazgan… MHP Akçakoca Belediye Meclis üyesi.

31 Mart seçimleri sonrasında Belediye Başkan Yardımcısı olması beklenen Şenol Yazgan’ın başkan yardımcılığı bir sene sonrasına bırakılırken, Belediye’de fiilen halkla ilişkiler sorumlusu olarak çalışan Yazgan, Belediye hizmetlerinin yerinde saydığı şu günlerde aktif çalışan tek yönetici olarak göz dolduruyor.

Belediye, yerine getirmesi gereken hizmetleri ile vatandaşlardan gelen kimi talepleri, özellikle ‘’kasada para yok’’ söylemiyle erteleme tutumunda.

Tam da bu sıkıntılı günlerde, Akçakoca halkının taleplerini kaydeden, takip eden ve çözülmesi noktasında ilgili birimleri harekete geçiren Yazgan, uzun yıllar planlı ve programlı bir biçimde çalışmakla edindiği deneyimle Belediye’de hizmetlerin anında yerine getirilmesini sağlıyor.

Erdemir’de çalıştığı uzun yıllar boyunca İş Takip Sistemi ile çalışmayı bir yaşam çizgisi haline getiren, sorun ve talepleri sözde bırakmak yerine sürekli not eden Yazgan, takvime uyarlı çalışma tekniğiyle hiçbir meselenin unutulmadan mutlaka çözüme kavuşmasını sağlıyor.

İş takip çizelgesini yanında gezdiren Yazgan, sadece Belediye’yi ziyaret eden vatandaşların değil, sokakta, çarşıda- pazarda denk gelen ve taleplerini belirten vatandaşları dinleyerek yanında gezdirdiği ajandasına not ediyor.

Bu talepleri daha sonra muhtemel çözüm süresi içinde sıralayan Yazgan, Belediye’nin ilgili birimlerini konuya sevk edip sonuna kadar da takip ediyor.

Sorunun çözülüp vatandaşın talebi yerine gelinceye kadar takibi elden bırakmayan tecrübeli iş insanı Yazgan, çalışmaların her aşamasında da soruna muhatap vatandaşı bilgilendiriyor.

Erdemir emekliliği sonrası köy muhtarlığı yaptığı dönemde de benzer bir sistemle çalışan ve köy halkının kalbinde taht kuran Şenol Yazgan, Belediye ile vatandaş arasında sağlam köprüler kuran bir ağabey.

Programlı bir sistemle vatandaşın taleplerini çözen Şenol Yazgan’ın bu performansının, 6 ay sonra Belediye başkan yardımcısı olduğunda daha fazla iş çözen ve vatandaşla Belediye arasındaki bağları daha da güçlendiren bir yere taşıyacağı şüphe götürmez.

2 – Özkan Öztürk… Türk Kızılayı Akçakoca Şubesi Başkanı

10 parmağında 150 marifet barındıran Özkan Öztürk, Kızılay şube başkanlığına seçilmesinin ardından ilk iş olarak çalışma gruplarını yeniledi.

Yönetiminde yer alan genç ve dinamik arkadaşlarının yanı sıra, kadın ve erkeklerden kurulu kalabalık çalışma grupları oluşturdu.

Akçakoca’lıların Kızılay’dan ihtiyaç duydukları öncelikli taleplerini belirleyen genç başkan Öztürk, kurumun imkânlarını adeta Akçakoca’ya akıttı.

O kadar çok iş yaptı ki, onunla birlikte ‘’Akçakoca’da gerçekten Kızılay varmış’’ sözlerinin kullanılmasını sağladı.

Evsiz kalan vatandaşlara ev imkânı sağladı. Giysisi olmayana giysi, yakacağı olmayana kömür, gıda talebi olan ihtiyaçlılara gıda kolisi yardımları yaptı.

İçme suyu da dağıttı, kavurma da… Spor malzemesi de dağıttı kurban eti de… Kim neye ihtiyacı varsa önce onun kapısını çaldı. Kapısını çalanlar yanından hep memnun ayrıldı. Gülen yüzünün bir kez olsun somurttuğunu gören olmadı.

İşine, eşine, biricik çocuğuna ayıracağı zamanın büyük bölümünü afetzedeye ayırdı. Uzak yakın demedi, Kızılay’ın yardım elini en ücra noktalara gururla taşıdı.

Son olarak 18 Temmuz’da Akçakoca’da derin yaralar açan sel afetinin köylerde açtığı yaraların sarılmasına önderlik etti.

İlk içme suyunu afetzedeye o ve arkadaşları yetiştirdi. Vatandaşa ilk sıcak yemek o ve arkadaşlarının köylerdeki açık mutfağı üzerinden dağıtıldı.

Sadece afetzedeler mi?.. Devlet görevlileri, çalışanlar, Akut’çular, Afad’çılar, arama kurtarmacılar, kamyoncular, operatörler… Yüzlerce insan afet bölgesinde çalışırken onların yeme – içmelerini genç başkan ve gönüllü arkadaşları yerine getirdi.

Okullardaki öğrenciler, cami önlerinde cemaat, çarşıda vatandaş, Huzurevinde yaşlı konuklar, kan merkezi aracı önünde gönüllü tüm insanlar… Hepsi de başlarını kaldırdıklarında yanı başlarında hep onu ve yüzleri gülen gençleri meyve suyu, yemek ya da aşure ikram ederken gördüler.  

Özkan Öztürk’ün başarılı performansı Kızılay’ın il yönetimi kadar Genel Merkez yönetiminin de dikkatini çekti. O hizmet ettikçe daha fazlasını istedi, o istedikçe Genel Merkez daha fazla yardım malzemesini Akçakoca’ya gönderdi.

Takdir ve duaları arkasına alan genç başkan Özkan Öztürk, bu başarı çıtasını daha da yukarılara çıkartacak işlerin projesini hazırlıyor şu günlerde.

Öztürk, önümüzdeki günlerde Çuhallı çarşısına yapılacak 5 katlı pansiyon binasının temellerini de atmaya hazırlanırken, Akçakocalıların gönüllerine attığı sevgi temeli de her yeni gün yükseliyor.  

 

Düşenler….

1 – Fahri Çakır / Ümit Yılmaz… Düzce milletvekilleri 

Sel afetinden sonra Akçakoca’nın yaralarının sarılması konularında, kelimenin tam anlamıyla sınıfta kaldılar.

Afetin vurduğu yerlere Devlet görevlilerinin gelmesi,  büyük ölçüde bir diğer milletvekili olan Ayşe Keşir’in yoğun çabalarıyla gerçekleşti.

Eski Başbakandan çok sayıda bakana kadar tüm yetkililer, yüksek bürokratlar ve getirilen hizmetler, büyük ölçüde Keşir’in ısrarları nedeniyle Akçakoca’ya geldi.

Ayşe Keşir’in önerisiyle ‘’Turizm Platformu’’ kurulurken, Keşir’in talebini kıramayan TBMM üyeleri sayfalarında Akçakoca’yı paylaştı.

Düzce ve Akçakoca hastanelerine gelen doktorlar hep yetersiz kaldı, gelen doktorlar çabucak ayrılmak istedi ama ne kadar uzman, ne kadar yardımcı sağlık personeli geldiyse buna en büyük katkıyı Ayşe Keşir verdi.

Diğer iki milletvekilimiz de kuşkusuz boş durmadı. Fakat onların çalışması Keşir’in çabasının yanında sönük kaldı.

Fahri Çakır’ın ismi kamuoyu tarafından sık telaffuz edilen bir isim olmadı. Ümit Yılmaz ise kalıcı sonuçlar üretecek projeleri üretmekten daha çok bir muhalefet milletvekili gibi Meclis kürsülerinden kısa değinmelerle yetindi.

Ümit Yılmaz, konuşmalarıyla Düzce’nin bazı temel sorunlarına vurgu yaptı yapmasına ama, konuşmaları herhangi bir CHP’li ya da İyi Parti’li milletvekilininin yaptığı konuşmadan daha fazla ağırlık taşımadı.

Cumhur İttifakı’nın gücünün ve Devlet içindeki kudretinin Çakır ve Yılmaz tarafından yeterince kullanılamadığı günlerde Ayşe Keşir, KOSGEB ve diğer krediler konularında afetzede için somut projeler üzerine çalıştı.

Akçakocalı afetzedenin beklentisi olan 22 milyon liranın 4 milyona yakın kısmı mağdurların hesaplarına yattı. Afetzedenin bu paradan daha fazlasına ihtiyacı olduğu gerçekliği bir yana, bu paraların gelmesinde en büyük emeği yine Ayşe Keşir verdi.

Fahri Çakır ve Ümit Yılmaz’ın Düzce ve ilçeleri için daha çok iş yapmak, çözüm odaklı projeleri hayata geçirmek ve en önemlisi Akçakoca’nın sel mağdurları için daha çok imkânı Akçakoca’ya taşımak gibi bir tarihsel görevleri var.

Bu performansı gösterinceye dek her iki isim de siyasetin düşenler listesinde yar alacaklar.  

 

Limana gidenler…

1 – Hakan Solak… Akçakocaspor Kulübü Başkanı

Spor kulüplerini fuzuli işgal etmek diye bir suç olsaydı, herhalde Türkiye’de bu suçtan hapse giren ilk isim Hakan Solak olurdu.

İyi bir iş adamı, başarılı bir inşaatçı olmakla birlikte kötü bir kulüp başkanı oldu.

Ne gereği varsa çok da istemediği ve sevmediği bir yere başkan oldu. İlk döneminde başarılı bir grafiği olmadı ama, ikinci ve üçüncü dönemlerinde yeniden başkan olması artık tepkiyle karşılanır oldu.

Başkanlıkta ısrar etmesi ve koltuktan ayrılmak istememesi, Belediye’den alacağını tahsil etmek amaçlı olarak yorumlandı kimi çevrelerde.

Onun döneminde Akçakocaspor beklenen yerlere çıkamadı, yerinde saydı. Altyapı oluşturma çalışmalarına girilemedi. Tesisleşme sorununa eğilinemedi.

Başta sporsever işadamı Abdülkadir Pandul olmak üzere, çok sayıda isim spor alanında Akçakoca’ya çok iyi şeyler katabilirdi ama başkanlıkta ısrarcı olan Hakan Solak bilerek ya da farkında olmayarak Akçakoca’nın bu treni kaçırmasına neden oldu.

Son olarak Akçakocaspor’un oynayacağı Süper Amatör Lig kura çekimlerine katılmayan Solak ve arkadaşları, AKSF binasındaki kura çekimlerinde diğer kulüp yöneticileri tarafından  şaşkınlıkla karşılandılar.

Kendi takımlarının kura çekimlerine dahi kayıtsız kalan bu yönetimin gideceği yer, bu saatten sonra liman dışında bir yer olamaz.

2 – Ömer Başar… CHP İlçe Başkanı

Büyük umutlarla ilçe başkanlığına seçilen Ömer Başar’da şu günlerde ağır metal yorgunluğu belirtileri var.

Başar, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’ye Akçakoca’da yeniden belediye kazandıracak süreçte etkisiz bir eleman olarak kaldı.

Aday belirlenmesi sürecinde etkisiz – yetkisiz kalması nedeniyle hem partili arkadaşlarının tepkisini çekti hem de geçmişte seçim kaybetmiş ismin yeniden aday olmasına sebep oldu.

Siyaset adına yaptığı şey partisinin seçim takvimine uymakla sınırlı kaldı. Sosyal demokrasi çizgisinin yerel gündemi doğrudan belirlemesi, halkın ihtiyaçlarını önceleyen politikaların geliştirilmesi konularında hiç yaratıcı olamadı.

Siyaseten edilgen olduğu gibi, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra adeta sırra kadem bastı.

Merkezi hükümetin ya da MHP’li Akçakoca belediyesinin hatalı politikalarını eleştirmek bir yana,  siyaseten emekli olduğuna işaret sayılacak bir sürece girdi.

CHP’nin popülaritesinin en yüksek olduğu şu aylarda, siyasetin yükselen yıldızı CHP’yi Akçakoca’da temsil edemedi, ağırlığını taşıyamadı.

Söyleneni yerine getiren pasif siyasetçi olmak yerine, siyaseti doğrudan belirleyen sosyal demokrat çizginin önderi olma niteliğini gösteremedi. Yerel siyasetin amiri olacaktı, CHP’de memur kalmayı tercih etti.

Tüm bunların üzerine, 3 ay sonra yapılacak ilçe kongresinde bir kez daha başkan adayı olduğunu ilan etti.

Tercihleri ve yetenekleri üst üste konduğunda, geçmiş dönemde kendisine verilen ilçe başkanlığı fırsatını kötü değerlendiren Ömer Başar’ın, ilçe başkanı olmak için çıktığı yolun kendisini ancak limana götüreceğini söylemek için kâhin olmak gerekmeyecek.

 

 

 

.   


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.