DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20758650,93%
Düzce
24°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

708 okunma

ZİHİNSEL ENGELLİ KIZIN HAYALLERİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜLER

ABONE OL
12/12/2018 22:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde doğuştan zihinsel engelli olan Cansel Yerlikaya’nın gelinlik hayallerini gerçeğe dönüştüren Belediye’nin Umut Işığı Birimi, normal düğünlerden daha görkemli bir düğün programı hazırladı. 

Yalı mahallesinde oturan doğuştan zihinsel engelli Cansel Yerlikaya’nın gelin olma hayallerini gerçeğe dönüştüren Belediye yönetimi, Cansel’i bir kuaföre götürüp süsledikten sonra, kendisine aldıkları gelinliği giydirdiler.

Gelinlik kıyafetiyle kendisi için hazırlanan gelin arabasına binen Cansel’in bu mutlu gününde yakınları da kendisine eşlik ederek araçlarıyla düğün konvoyu oluşturdular.

Belediye’nin aileye ücretsiz olarak tahsis ettiği nikah salonunda normal bir düğün programı hazırlayan Umut Işığı Birimi, orkestrasından yaş pastasına kadar hiç bir ayrıntıyı da atlamadan Cansel’in mutluluğuna mutluluk kattı.

Cansel’in hayallerinin gerçekleştiği bu mutlu gününde sembolik damat olarak eşlik eden isim ise ağabeyi Ekrem Yerlikaya oldu. .

Gece boyunca salonu dolduran yakınları ile birlikte dans edip oyunlar oynayan zihinsel engelli Cansel’in hayali gerçeğe dönüşürken, Cansel’in annesi Ümran Yerlikaya mutluluktan gözyaşlarına hakim olamadı. 

Düğün salonunda mikrofonlara konuşan anne Ümran Yerlikaya şunları söyledi:

”Çok duyguluyuz. Belediye başkanımıza teşekkür ederiz bize bu imkanı sundukları için. Kızımı mutlu ettikleri için herkese çok teşekkür ederim. Kızım istedi ben de Belediye’ye başvurdum, arzumuzu yerine getirdiler. Sağ olsunlar, hepsinden Allah razı olsun. Normal bir düğün gibi kuaförü, gelin arabası, yemeği, tatlısı, bir düğünde olması gereken ne varsa hepsini yaptık. Sağ olsun belediye başkanımız kızımızın hayallerini gerçekleştirdi.”

Akçakoca Belediyesi Umut Işığı Birimi Sorumlusu Arzu Çolak da şunları söyledi:

”Cansel’in hayalini gerçekleştirmek için elimizden gelen her şeyi yaptık. İnşallah onu mutlu edebilmişizdir. İnşallah bu hayatta her zaman başarılı olsun. Küçük bir şey ile başladık. İnşallah hayatına şans getirir. Başkanımıza da çok teşekkür ediyoruz, bir hafta gibi kısa bir süre içerisinde yapılan bir düğün oldu. Her şey mükemmeldi. Katkı sunan herkese de teşekkür ediyoruz.”

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.